Volem crear un espai participatiu per a ciutadans, institucions i persones expertes de qualsevol àmbit que afecti el desenvolupament social, cultural i econòmic de Vinaròs. 

Associació de cultura i coneixement

La nostra missió i la nostra visió

Som un grup de vinarossencs i vinarossenques què ens hem associat amb el compromís de contribuir a cohesionar a través de la cultura i del coneixement, tot el que conforma la identitat dels vinarossencs i el seu entorn. Volem crear espais d’intercanvi per aconseguir la participació  dels ciutadans comptant amb la col·laboració  de persones expertes, de responsables institucionals, en tots els àmbits que afecten  el desenvolupament econòmic, social, territorial i cultural.

La nostra proposta

La nostra proposta és programar conferències, taules redones, presentacions de llibres, i tallers, on es puguen debatre, des de les accions dels nostres avantpassats, a les recerques dels nostres contemporanis. En aquest context, tindrem en compte els canvis socials i econòmics, així com tindre present el fenomen de l’acceleració històrica provocada pels nous avenços científics i tecnològics.

A més a més … És també del nostre interès crear vincles amb altres iniciatives locals que tenen com a objectiu, la millora i el desenvolupament de Vinaròs, així com amb el territori del nostre entorn, compartint experiències i projectes.

Colaboradors

Fundació Caixa Vinaròs

La Fundació Caixa Vinaròs, és una institució cultural dependent de l’entitat bancària Caixa Rural Vinaròs. Constituïda l’abril del 2000, el seu objectiu primordial és organitzar tot tipus d’actes tendents a la promoció cultural. La Fundació Caixa Vinaròs, realitza les seues activitats utilitzant les infraestructures de què disposa: Espai d’Art i Sala d’Actes, sense oblidar les diferents actuacions realitzades en altres punts de la nostra ciutat. La seua seu està ubicada a l’antiga Casa Membrillera del carrer Socors, 64 de Vinaròs. Gran part de les activitats del Grup de Debat i Recerca Tràngol se duen a terme a l’Auditori Carles Santos, situat a les antigues golfes de l’anomenada Casa Membrillera. En este espai està el seu piano, un Bösendorfer gran cua i tota la seua obra musical, donada per ell a la Fundació, fruit de la seua voluntat de deixar part del seu patrimoni a la nostra entitat.

Ramon Pla Marco

Va neixer a Borriana, al poble dels seus pares, el 16.01.1948. Va pasar la seua infantesa a Vinaròs fins els 21 anys. Té els estudis d’Enginyer Tècnic Químic per l’Escola Industrial de Barcelona i Llicenciat en Història Moderna I Contemporania per la UAB. Resideix a Cerdanyola del Vallès. És col.leccionista de postals antigues i té una excel.lent col.lecció de Vinaròs. És president del Cercle Cartòfil de Catalunya, l’unica associació de col.leccionistes de postals de tota Espanya. Es reuneixen a l’Ateneu Barcelonès. Vinaròs, el seu poble, sempre “al cap i al cor”

Manolo Milián Mestre

Periodista, colaborador en medios de comunicación, escritor y ex político, diputado por Barcelona en las Cortes Generales (1989-2000). Fundador del Partido Popular y El País. Fue editor y consejero delegado de El Diario de Barcelona. Ha dado clases en la Universidad Francisco de Vitoria (Madrid) de Ética. Consultor de empresas, exasesor de la CEOE, y dircom de Foment del Treball Nacional.

Alfredo Gómez Acebes

Redactor de les revistes entre d’altres de “7 Dies”, “Castelló Nord”, Setmanari “Vinaròs”, “Crónica de Vinaròs”, “Fonoll”. Co-fundador de la revista i cap de redacció del setmanari “La Veu del Maestrat”. Col·laborador del C.E.M. Benicarló i coord. de la Ed. Antinea. És autor de més de mil articles de història, art, cultura i opinió en diversos mitjans de comunicació escrits. Premi “Manuel Foguet” de investigación histórica. I Premi concurs fotografía “Ciutat de Vinaròs”. I Premi Cartell Setmana Santa Vinaròs 2009. Premi Borras Jarque de investigació histórica i fundador i director del C.I.D. Centre d’Investigació i Documentació del Maestrat.

FAQ's

Ves a la pestaña de contacte, deixa les teves dades i indica que vols fer-te soci. Ens posarem en contacte amb tu per explicar-te el qué has de fer.

Les nostres activitats són obertes a tot el públic, es pot participar sense ser soci però si et fas soci estaràs recolçant la nostra programació que es fa a base de voluntariat.

Trobaràs tota la informació al nostre web, seguint aquest enllaç i també a les nostres xarxes socials.

Ves a la pàgina de contacte i deixa les teves dades, indicant la proposta, quan i on voldries desenvolupar-la.